Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

fredag 12 december 2014

Jag är tydligen ett Unikum?!

Från Wikipedia:

Unikum kallas något som är ensamt i sitt slag. "Unikum" är en substantivering av "unik" som kommer från latinets adjektiv unicus, "ensam i sitt slag", från unus, "ett". Plural: "unikum" eller "unika".
Ett unikum ställs i kontrast mot ett annars vanligare flertal. Det kan till exempel handla om det enda kvarvarande exemplaret av en bok, ett fotografi, den enda individen av en ras (ex. katter) eller föremål som till sitt väsen är så speciellt att det skiljer sig från övriga. Det kan även gälla ett one-off-bygge eller synnerligen speciellt konstnärligt alster, men även om kända verk som upphovsmannen framställt endast en gång. Dock räknas Fabergéägg som unika eftersom inga exemplar är identiska. Ordet kan i vissa fall användas om människor, oftast positivt men även pejorativt ibland.
I vissa lägen kan ordet "unikum" jämföras med "original" och stå i kontrast mot "duplikat".

Jo, det är ju så här, att:
Jag har aldrig flugit! Jo, det är sant, aldrig, om man inte bortser en liten tur med scouterna i ett fyrsitsigt plan, över Arvika, för typ 35 år sedan.......
47 år och oflugen om man säger så :)
Sen har jag INGEN resfeber, tror jag....
Därmed är jag ett Unikum, totalt unik i sitt slag, och att jämföras med ett fabergéägg, är ju inte fy skam!


Och nu är det bara två dagar kvar.....
Himmel va spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar