Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

måndag 31 oktober 2016

En Gul Villa - En Historia

Någon vill höra historien kring vårt smultronställe, Gula Villan....


Gula Villan, som den alltid har kallats, trots att själva stället heter Karlsro, byggdes i början 1920 talet, som sk undantagshus, till gården som ligger precis bredvid. Tanken var att den äldre generationen skulle bo här, allt eftersom de yngre flyttade in i den stora gården.
Åren gick, och det blev det en av döttrarna i huset som med sin familj, som flyttade in efter sina morföräldrar, vilket år är jag osäker på.
Familjen bestod av henne och hennes make, och två små grabbar, de valde att flytta därifrån 1966, och under 1970-talet styckades stället av, men blev aldrig mer bebott.
Modern är idag död, och sönerna, de små grabbarna delade upp kvarlåtenskapen, mellan sig, och den yngre brodern valde under 2016 att sälja själva huset med gård.

Vi hittade huset på Blocket, och blev helt begeistrade, detta var vad vi hade letat efter, något orört, med potential, och det var som om tiden stått still, sen 1920, när vi klev in och mötte Gula Villan första gången.
Allt kvar och intakt, nåja, färgen lossnar, golvet hade rasat ner i köket och hallen, men ett stabilt och välkomnande hus, med massor av själ!
Och framförallt, det ligger relativt nära vårt nuvarande boende, vilket gör det enkelt att bara fara dit och greja.

När vi efter att ha funderat, inte för länge bestämde vi oss för att ta oss an det, och säljaren blev nöjd med vår tanke att återställa det i originalskick, om än moderniserat, med värmekälla, avlopp och indraget vatten.

Det är inte alls säkert att Gula Villan, blir ett permanentboende igen, en sommarstuga, eller ett hus att bara chilla i, för det vet vi inte än, det vi vet är att vårt gemensamma projekt ger oss glädje och något att arbeta med tillsammans, vilket är mycket tillfredställande.

Historien, är kanske vare sig spännande, eller lång, men det har en historia, och framförallt, en härlig levande själ, och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att bo där, i alla fall under den varma delen av året den andra halvan, ska jag bo i nåt varmt land :)

Nu vet ni lite mer, jag ska fortsätta att kitta fönster nu, vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar