Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

fredag 7 oktober 2016

Skulle lätt kunna tänka mig.....

Uppe tidigt, de där fåglarna som finns här, håller låda, och nej inte lite, de är nästintill helt galna, tjattrar och skriker, visslar och låter, så att sova är stört omöjligt på morgonen....
Men jag klagar inte, några timmar för mig själv, med nybryggt kaffe, datorn och er som sällskap, är inte alls helt fel :)

Jag skulle lätt kunna tänka mig att stanna kvar, bo här typ, människorna är trevliga, klimatet underbart och det finns allt man kan behöva, om man har bil :)
Och vi har tur, som fått låna Tildas lilla bil, under tiden vi är här, och att köra på "fel" sida, går bättre än väntat....
Massan av bilen är visserligen också på "fel" sida, då bilen är högerstyrd, och det innebär också att växelspaken sitter på "fel" sida, lite klurigt först men man vande sig otroligt snabbt, svårare var det i hyrbilen, där blinkersspaken satt på höger sida av ratten, vilket medförde att jag satte på vindrutetorkarna varje gång jag skulle svänga..... Hoppsan!

Nåja, det där med kaffe kan vara en annan grej, som kan vara svår, att få tag i bra kaffe ute, är nästintill en omöjlighet, de dricker det så svagt... Trots att vi beställde med en extra shot pulver i är det som änglapink.... Nu fick vi ju låna Tildas kaffebryggare också, och man kan köpa espressokaffe, för bryggning, så det går att få till bra kaffe, om man gör det själv :)

Hur bor vi då?, Ja just nu på en Resort, lägenheter i en länga, med egna uteplatser, två pooler alldeles utanför, och havet några minuter från lägenheten, helt underbart, två sovrum i varje lägenhet, stort fullutrustat kök, två badrum, tvättmaskin och torktumlare, samt ett större sällskapsrum. Lagom stort, rent och snyggt och mycket behagligt.
Här köper man sällan sina hus, man hyr gärna, och den här resorten är byggt på privata ägare av lägenheterna, som hyrs ut när de själva inte är här....
En sån skulle man ha :)

Vi skulle kunna satsa på att göra klart Gula Villan, ha det som sommarbostad, och ha en sån här lägenhet att komma till, under vintermånaderna, typ oktober till mars/april, bo i Sverige halva året liksom, maj till september, oc här i solen, oktober till april, vore en underbar dröm......
Om Tilda stannar, skaffar familj med små söta engelskspråkiga barn, då är tanken extremt lockande!
Kanske vore nåt att fundera mer allvarligt på, vad skulle kunna hindra oss liksom?
Och resan hit, ja då gör man ju enkelresor, så de står man ut med :)

Vi klarar språket, vi mår bra i klimatet, ett av våra barn finns här, levnadsstandarden är som hemma, det kostar ungefär lika mycket att leva här och bensinen är billig, ja vad mer kan man begära?
Det skulle kanske vara alla "farliga" djur då, men än så länge är det bara en större typ av bärfis, som skrämt skiten ur bla mamma och Lilla O.... :)

Ja, det finns spindlar, ormar, ödlor, pungråttor, massor av skrikande och låtande fåglar, mygg, insekter, vackra fjärilar, kängurus, koalor och annat spännande, men de ser man inte så ofta....
Men att gå på promenad längs havet, se vilda papegojor, flyga runt, kockaburras sitta som små gubbar och kika på en, ja det är helt fantastiskt!Att ha blommande Hibiskus, som stora träd, massor av Pelargoner, Julrosor och Amaryllis, Liljor, och Palmer runt om sig, ja jag skulle definitivt kunna stå ut med det :)
Och eukalyptusträd!
Tänk tanken att få sätta händerna i den här jorden, få det att blomma och växa.......

Jag skulle lätt kunna bo så, helt klart!
Och vad skulle kunna hindra oss liksom?
Åldern?
Att Tilda flyttar hem till Sverige?

Nåja, det är en tanke, och en dröm, kanske ett mål i livet, och något att spara inför :)
Hur många av er, kommer och besöker oss?
För våra vänner, kommer vi definitivt att sakna :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar