Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

söndag 23 december 2018

Happy Day!

Vilken dag!
En tur till ett buddistiskt tempel var ju inbokat idag, som jag berättade om igår, och vilken födelsedag han fick min bästa vän och livskamrat, Stora O.


Efter att under några dagar, faktisk påpekat att han gav mig en ganska fin present som jag önskade mig när jag fyllde år för några veckor sen, jag fick ju en fitbit-watch om ni kommer ihåg, och han vet att det där med presenter är ganska laddat för mig, så fick vi nog ändå till en väldigt bra födelsedag för honom. Inga stora paket med röda snören, men upplevelser, vilket man kan leva länge på.

Vi startade dagen med att åka med vår underbara guide och numera vän, Pap, och målet var ett buddistiskt tempel, ganska långt från där vi bor, men han ville visa oss ett speciellt Tempel.
Första anhalten blev en Ananasodling, där Stora O förundrat förstod att ananas inte växer hängande i träd utan växer på marken, ja alltid lär man sig nåt.
Vi pratade en del om miljö, när vi tittade på gummiträd också, men det var svårt att förklara hur vi jobbar med förnyelsebara råvaror och försöker få bort olja och plaster.



Efter en fortsatt slingrig väg upp, upp, upp för berget, kom vi till ett utkikstorn, och här var det högt. Säkerheten i det något slitna tornet var kanske inte den bästa, men upp och ner tog vi oss i alla fall.
Glädjande nog såg vi även att här använder man solceller, för att hålla belysning igång, borde vara en självklarhet i den här delen av världen där de har solljus året om helt jämt fördelat över dygnet.


Åter nerför berget igen, och mot vårt mål för dagen.


Vilken plats!
Maffigt, underbara färger, jag älskar de här klara färgerna, blått, rött, lila, grönt, guld, starka färger!
Det går inte att återge hela besöket, där Pap, visade oss vad och hur man gör, men vi förstod nu vikten av att veta vilken veckodag man är född som Nut pratade om.

Här är min buddaposistion, jag är född på en onsdag.



Vi läste också våra "fortuneteller" efter att ha skakat ett rör med stickor i, varje sticka har ett nummer, man skakar röret till endast en sticka faller ut, och den siffra som står på den har en text som är min framtidsvision just nu. Just min text för dagen var lite sorglig och kanske inte så lycklig, men så kan det ju vara ibland :)
I templet var det inte alls lika strikt och stelt som jag trodde det skulle vara, det stojades av barn och vuxna, många bara satt ner, la en blomma till Budda, tänkte några vackra tankar, så också vi. Ändå fanns en typ av stillhet, utan att vara stelt, som det kan vara i våra kyrkor. Jag kände inte den där auktoritära känslan som ibland också kan uppfylla mig i våra kristna religiösa rum, snarare en känsla av frihet och glädje, kanske är det alla färgerna som gör den känslan.

Skulle vilja delge ar alla bilder därifrån men det blir alldeles för många så ni får kika in på min Instagram istället :) @minapinnar

Efter att ha tillbringat en timme där for vi vidare, och vi köpte Stick rice in Bamboo, efter vägen, riktigt gott! Stannade också på en lite vägkrog och åt nudelsoppa till lunch, och det var riktig Thaimat, inte den här europiserade mat vi kan få på restaurangerna här.



Efter det, åkte vi till en park och träffade små apor :) Nyfikna små gynnare, som nästan blev lite skrämmande, då de hoppade upp på Paps bil och försökte ta bort backspeglarna. Pap försökte genom att gå emot dem och skrika få dem att sluta, då gjorde de utfall mot honom och visade tänderna, då vände Pap och gick mot grottan, vi stod lite osäkert kvar och funderade på vad gör vi nu, med några ilskna små vilddjur runt oss.... Pap kom tillbaka med en käpp och viftade så de blev rädda och gav sig iväg från bilen.


Första gången under resan jag önskade att jag haft min riktiga kamera med mig, men den här bilden får duga för att visa er :)


Vid aporna fanns också naturliga grottor, Spännande!
Vi avslutade turen med att besöka en flod som går ner för berget, staden där grottorna och aporna fanns, ligger som i en ring av mycket höga berg, där finns badbara hålor och små vattenfall med djungel runt omkring, tyvärr så var det så himla mycket ungar där, så vi badade inte, men vi strosade längs floden eller bäcken, och det var svalt och skönt.


En heldag på tur, blir man trött av men dagen var knappast slut här.
Nut lovade att fixa en födelsedagsmiddag, Thaistyle åt oss, och det var så mysigt, de hade dekorerat bordet med levande ljus och blommor, en underbar middag med wokade kyckling med Cashewnötter, Massaman och TomYam allt gjort på Thaivis, starkt, men lagom. Hur gott som helst!



Helt underbar kväll som avslutades med att de spelade Happy Birthday för Stora O, kom med pannkaka och glass till dessert med ljus i, en Rislykta som han fick släppa upp i himlen för att bringa lycka.
Ja jag tror faktiskt han blev riktigt nöjd med sin Thailandsfödelsedag!
Faktiskt!

Och vilka underbara människor, vi fick dessutom, dela vår pannkaka med tre underbara små flickor :)


Tack för igår, nu är det en ny dag, den svullna kroppen fylld av nya intryck, ska idag ligga på stranden, bada och kanske läsa lite. Kanske får ni höra om badet och dess effekter på kvinnokroppen i morgon, men vet aldrig Det kan bli för "mycket information" som mina stra ungar skulle beskriva det, nja vi får se...

Att en får ha det så här gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar