Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

fredag 25 mars 2016

En lååång fredag!

Den absolut längsta dagen på året, men fick absolut inte göra någonting, man skulle liksom bara sitta hemma och bara vara, sorgsen liksom.....
Hade man tur fanns det kvar en bunt omålade påskbrev, som man kunde måla klart, vika och fylla med godis, jo för så såg den traditionen ut, här i Värmskog, när jag var barn.
Idag gör de något helt annat, de samlas allihop vid skolan, byter sina brev, och åker hem...
Vi blev runtkörda, givetvis utklädda, till kompisarna av mamma, oftast, slängde in våra fyllda påskbrev, skrek Glad Påsk och sprang därifrån :)
Fast det var ju på påskafton det, inte på den här långa fredagen.....

Min långa fredag har börjat med en lång helgfrukost, sill, lax, några stekta prinskorvar, koktägg, skinka, te, ja you name it!
Älskar helgfrukostar, som tar tid och innehåller massor av godsaker :)

Nästa långa begivelse blir en lång dusch, med efterföljande lång make-up, och halvlång klänning, för sen har vi en lång körövning i sockenstugan innan ett långt körframförande av Jesu sista sju ord.....


Stora O åker med sitt något för långa hår till Plupp för en klippning och sedan en DM match i fotboll, som Lilla O är med och spelar.

Hm, så ser planerna ut för vår långa fredag, vad gör alla ni andra?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar