Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

tisdag 20 december 2016

Lucka 20


Medan ni, julstressar, försöker få till det sista av julklappar och julmat, planerar logistiken runt firande, och annat som enligt mig bara är jobbigt, så väljer jag idag att äta, Cachupa, en vegetarisk gryt, som man ofta äter på Kap Verde....
Man kan äta grytan som den är, helt vegetariskt, eller som bas i en måltid och välja, med fördel fisk till....
Men idag, helt vegetariskt, som sagt, det ska vara bra ur miljösynpunkt ocks, men då bör väl ingredienserna vara närodlade också :)

Recept:

Enkel Cachupa för 4 personer
Tillagningstid ca 2 timmar

1 liter majs
1 liten bondbönor
2 tomater
250 g mogen pumpa
Vitlök
Lagerblad
Olja
Salt

Häll vatten och majs i en gryta och låt det hela koka. När vattnet kokat bort  fortsätt att fylla på vatten tills majsen är klar, häll på utterligare vatten och lägg i bondbönorna. Lägg i lagerblad och en klyfta vitlök och när blandningen kokat till hälften, tillsätt pumpa skuren i små bitar och salt, låt bandningen koka ännu en liten stund. Gör därefter en stuvning i en kastrull med olja, lök och tomater. När stuvningen är klar, häll den i Cachupan, och låt det sjuda en liten stund till. Därefter är rätten klar, ät som det är, eller servera till Tonfiskfileér eller fläskkött.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar