Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

lördag 2 december 2017

Man lär sig nåt nytt varje dag!

Ja så sa han maken, när vi gapskrattande satte oss på turbussen för att åka tillbaka till hotellet.

Vi var på stranden på förmiddagen, åt en god sopplunch och bokade in oss på en turuss till Marknaden Bang Niang. Vi och ett kinesiskt par, åkte med busen och när vi var framme, var chauffören noga med att göra klart att vi skulle mötas upp för hemresa på samma plats om två timmar.
Vi visste inte var vi skulle gå, så vi valde att gå till vänster, dvs tillbaka åt det håll vi kom från.
En hel rad med presenningklädda ställningar med diverse mat, och alla priser i Bath, fanns efter en liten stund vid vägen, och innanför det säg vi div kläder och plotter.
Här det nog, sa vi och gick förbi, kokande grytor, skaldjur och insekter.....


Ja, Insekter, "Det äter de två gånger i veckan" sa maken, för det hade han sett på TV.
Såg ju så där smakfullt ut....
När raden av matstånd var slut, gick det att ta sig in bakom, först gick vi via "Liseberg" Karusellerna var inte igång, så ingen av oss fick åka.....


Nåja, vi klev förbi karusellen, över elkablar och in i ett stort plåt och presenningsutrymme, där det fanns diverse plotter, typ som ÖoB, fast i Thailändsk version, kläder, väskor, Leviskopior, klockor, ja you name it.
Med Australiens Eumundimarket i ganska färskt minne så kände vi oss lite lurade, men tänkte att varför inte, det här är ju färg och dofter, samt mat, s nu har vi besäkt marknaden, efter en vända i gegga och gräs, under presenningarna som gjorde luften grymt kvav, så började det givetvis att störtregna....


Så vi blev fast där inne, bland tjattrande Thailändare och en och annan som oss, Stora O köpte två skärp för 50 kronor, billigt, och vi fick tag i varsin flaska vatten.
Jo jo, tänkte vi, inhemsk marknad och tiden räckte ju gott och väl till.....
När regnet avtagit något tog vi oss ut, gick tillbaka mot dr vi skulle möta upp turbussen, en timme tidiga, men vad skulle vi hitta på liksom.
Hittade en bar och köpte varsin dryck, och en starter, mest för att fördriva tiden


När det var uppätet och urdrucket, gick vi en bit till åt motsatt håll, och där!
Vad hittade vi där?
Jo, en Marknad, modell renare, större och häftigare!


Rena breda vägar, fasta stånd på betonggolv, ingen lera, inga insekter, bara massor av kul grejer, och vi hade trettio minuter innan bussen skulle plocka upp oss igen......
Förundrat tittade vi på varandra "Här är ju MARKNADEN!" gapskrattande började vi hasta ram en bit, för att sedan vända och ännu mer förundrat skratta åt vårt fatala misstag.
Vi borde ha frågat chauffören, åt vilket håll vi skulle gått, eller någon annan.....
Nu hann vi bara in och vända, men Stora o lyckades i alla fall köpa på sig fem Gant-Pikétröjor, jag väntar till nästa gång, nu vet vi ju var vi ska :)


De blev en spännande utflykt, även om vi kom fel, och man läs sig ju nåt nytt varje dag :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar