Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

onsdag 26 februari 2020

Matfrosseri och restaurangtips, värda att besöka.

Vi börjar dagens inlägg med Trollungens film, tror jag :)



Ja ni, när inte farmorn fånar sig och bland folk sjunger in små "glöm-inte-bort-farmor" sånger och Stora O skäms, så äter vi mest, vi äter och solar och solar och äter......

Något som är lika fascinerande varje gång är detta ofantliga utbud i menyerna, de är som tjocka böcker, sen att det är kanske ett tiotal olika grundbaser, varierat med kyckling, räkor, fisk, fläsk, bläckfisk, seafood, anka och grönsaker i de Thailändska grytor/soppor vi mestadels äter, gör ju att utbudet blir stort. När det dessutom finns ett antal variationer på Fried rice, Nudlar, grillat, spagetti etc plus alla goda efterrätter, ja då blir menyerna maffiga.

Nåja, besöker ni den här byn, den lilla byn längst söder ut i Khao Lak, så finns massor av mat, och vi har provat samtliga restauranger, ja kanske inte i år än då, men första året gjorde vi det, men vissa återkommer man till.

Elephant Bar: Det är ju här vi bor, och underbara Nut, lagar gudomlig mat, hennes kycklingrätter, bara smälter i munnen :) Att de dessutom är otroligt trevliga och att Bap alltid har ett leende och nåt på gång när man pratar med honom, ja det gör inte saken sämre. Här finns också Thaiboxning, de har show på söndagkvällar, och man kan träna där med instruktör för en ok peng. Nej inte jag då, jag tycker att semestern ska vara jus vill :)

Lanna: Underbara restaurangen vid stranden, ja men får gå en bit, men det är det värt, huvudgatan ner till stranden, gå vänster längs vattnet, runt en udde, och igenom nästa vik, beroende på om vattnet är högt eller ej, så kan man välja en liten stig i skogen, genom viken. Nästa sandstrand, dä, första stället, med solsängar att låna, service på stranden, underbara smoothies, givetvis kall och god öl, och suberb lunch. Man kan bara inte bli besviken :)

Ruan Thai: Om man väljer att gå åt andra hållet genom byn, huvudgatan upp mot stora vägen, så hittar man Ruan Thai, om man tar höger ut på den större vägen, fösta och kanske enda stället på den sidan. trevlig personal, Finns både thaimat, grillat och framförallt fisk, samt en lite salladsbuffé, inte så vanligt dock, men jag gillar det, Linneservetterna sätter liksom prick över i också. Väl värt ett besök. Här fick vi också även i år wiskey och frukt efter maten

Tip Top: Går man däremot till vänster, när man kommer ut på stora vägen, och några hundra meter, lite otäckt att gå längs vägen dock, där trafiken kommer från "fel" håll, så har man Tip Top som sita restaurang där, helt superbt. ven här fr man en wiskey efter maten, vilket enligt trevliga killen är bra för mahen, vi fick i år dessutom "egengjord" wiskey gjord på Thairum och spån från träd som dragit en månad, hur mycket sanning det är i det hr jag ingen ning om, men det var drickbart :)

På Tip Top finns ett Set, Massaman Chicken, fritterade räkor, Grönsken i sås/buljong, samt kycklingspett och steam rice, för 250 bath, ca 75 kronor, och då behöver man ju inte välja :)
Längs huvudgatan är de snålare med wiskeyn i år, tidigare år har vi fått wiskey och frukt efter maten på varje ställe vi varit på, men nu är det lite mer snabba ryck om ni fattar..... 


Mali: Ligger liksom mitt i byn längs hududgatan, Mega meny, har även indisk mat om man gillar det, mycket folk, och har nog stans bästa grillade, dessutom extremt trevliga killar som grillar, hit vill Stora O gå varje dag, men vi måste ju variera oss lite :) Det var också här de grillade Hummer, som de la upp så fint, nu äter ju inte vi hummer, vi gillar det helt enkelt inte, det var både krångligt att ät, smakade i stort sett ingenting, men visst var det fint, men jag äter både med ögonen och munnen, så nej hummer var inget för mig....


Nåja, man går inte runt och är hungrig direkt, faktum är att man aldrig blir hungrig, fast det blir ju inte jag normalt heller, bara grymt sugen på allt jag ser och känner dofterna av.....

I dag ska vi åka till ett center för hitade sköldpaddor, och sen i eftermiddag har vi bokat en Cocking class, vi ska lära oss laga Thaimat på Thaivis.
Jo bilder kommer :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar