Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

måndag 5 april 2021

Det där med mat....

 "Vad ska vi ha till mat?"

Den där ständiga frågan, och när man numer bara är två i hushållet, så kan det bli lite si och så med matlagandet, skiftarbete på det, ja ni fattar, det blir inte direkt nån ordning och struktur på mathållandet i det Andersson-Widinska hemmet..... Svårt för mig, som helst vill ha både struktur och kontroll på saker och ting.

Är man dessutom ganska oberörd av sockerdippar i kroppen, dvs kan gå länge mellan måltiderna, så blir det helt enkelt inte alls bra, och kroppen lagrar det den får, om man säger så... 

Nåja, jag älskar ju mat, äter i stort sett allt, utom blodpudding, nåja, det finns saker som är mer eller mindre goda, men allt går att äta, typ. Och när mat serveras eller finns tillgängligt då äter jag, glatt och gärna.

Struktur som sagt, jag har provat allt, för att få det lite varierat, hitta ny inspiration och faktiskt laga mat, lägg till att jag hamstrar, så fattar ni mitt dilemma, man gör liksom inte mat som faller en in, man kollar i frysen och skafferiet och lagar mat efter vad som finns hemma.

Jag har provat matkasse, vilket gjorde att hamsterberget av mat bara växte, jag har provat veckomenyer, gjort egna och använt mig av olika verktyg. Men för det mesta blir det liksom samma och samma, mycket korv när maken lagar maten, mycket pasta, spagetti och köttfärssås är ju så enkelt och gott.....

Men vem ska äta fisken jag har i frysen, älgköttet, levern, alla grönsakerna jag hamstart på mig under odlingssäsongen? Vem?

Nu hittade jag tillbaka till tasteline, och om ni inte varit där, så är det en matinspirationssida med massor av recept, möjligheter till att anpassa efter storleken på familjen, möjlighet att göra menyer och utifrån dessa även skapa inköpslistor. Sen jag var där för några år sedan och använde detta verktyg har man lagt till att man kan klicka bort det man redan har hemma i inköpslistorna, dvs om jag har koll på mitt hamsterberg, så minskar både det samtidigt som jag endast handlar det jag behöver....

Så nu har jag skapat några nya slumputvalda veckomenyer, bestämmer mig för hur många dagar jag ska strukturera upp, skapa mina inköpslistor och använda mig av det jag har hemma.... Plötsligt blir det struktur och listor både för handlandet, vad vi ska äta och vi får förhoppningsvis prova nåt nytt och spännande.


Så, har du samma dilemma som mig, testa tasteline, ett tag borde det funka i alla fall, om inte annat är det ju en syssla så god som någon, i dessa pandemitider :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar