Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

fredag 22 november 2019

"Ok Boomer"

Läser en artikel om generationsklyftor i DN, och funderar över hur det här kan påverka samhället....

Att unga och äldre kanske inte alltid uppfattar allt på precis samma sätt, det är väl inte så konstigt, men har alltid den äldre generationen rätten att "veta bäst"

Och är det åldern eller kan generationsgränserna vara flytande beroende på arv och miljö, kanske är man mer medvetna i olika delar av landet, i olika sociala strukturer, i olika kulturer?

OK Boomer artikel på kultursidorna i DN 21/11, tror den är öppen att läsa....

Och hur vet man om man är en Boomer då?

Ja spela Boomer bingo vet ja :)



Ju fler rutor du kan säga att du gjort på nätet, desto mer Boomer :)

Generationskrig? En artikel till från DN kultur 21/11

Åsså lite fakta på det:

Fakta. Så kallas generationerna

”Den tysta generationen”: Födda 1928-1945. Föddes mellan eller under världskrig. Kallas för den tysta generationen på grund av att de inte varit lika högljudda som andra generationer. 
”Baby boomers”: Födda 1946–1964. Växte upp under 60-talet, med ambitioner om att kunna förändra samhället. I dag är de en generation som stannar längre på arbetsmarknaden än de tidigare. 
”Generation X”: Födda 1965–1979. Generationernas ”mellanbarn”, som ofta förbisetts i generationsstudier. En mindre generation än den före och den efter, bland annat till följd av ett lågt barnafödande under den här perioden.
”Millennials”: Födda 1980–1996. Peronerna i den här generationen var mellan fem och 20 år när terrorattackerna den 11 september 2001 skedde, och har i USA levt i skuggan av krigen i Irak och Afghanistan under sina formativa år. Kom in i arbetslivet under en ekonomisk recession. 
”Gen Z”: Födda 1997 och framåt. Uppväxta med internet och smarta telefoner. Har levt med sociala medier så länge de kan minnas. 
I Sverige pratar vi oftare om 40-talister, 80-talister och så vidare. Men inom forskning och media används även de engelska definitionerna av generationer. 
Generationsavgränsningar är inte exakta. De olika generationerna kan därför vara olika långa. 
Källa: Pew Research Center. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar