Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

fredag 21 december 2018

Att en får hat så här gött!

Rena orgien i mat!

Jo jag gillar mat, very very mycket faktiskt, det jag däremot är dålig på det är att äta, jag kan liksom bara glömma bort det, och inte blir jag speciellt hungrig heller. Jag har ju till exempel en kompis som blir extra känslig när matintaget inte kommit på rätt tid och jag har alltid nåt i väskan att stoppa i henne när vi är ute på våra små expeditioner. Fast sån är inte jag, knappt påverkad av att inte äta, dock vet jag att om jag inte äter så mår jag fruktansvärt illa efter en dag.
Borde ju vara skitenkelt för mig att te gå ner i vikt? Men not, och faktum är att nu skiter jag i det, rund är också en form var det nån som sa, och tänk det tror jag på :)

Det här landet har nästan allt, Värme, Sol, Underbara människor, En trevlig kultur och religion och....
....En himla massa god mat!
Och vi äter, och äter och äter.....
Finns nästan ingen hejd på ätandet.


Mätta och belåtna efter gårdagens middag, vilken bestod av tre olik sorters appetiters, det är nästan det godaste :) Chicken Satay, Springrolls och Crispy Deepfried Shrimps.
Jo vi dricker också, men kanske inte den vattenmängd vi borde dricka, mer i form av alkohol och smoothies faktiskt, och det kan ju vara gott, men ge en lätt huvudvärk...
Note to myself, drick mer vatten!

Han den sjuke då?


Jo han är piggare, och faktum är att idag är hans födelsedag, typ han blir 52, tror dock att han förväntar sig paket och grejer, han har pratat om det i flera dar nu, paketen alltså, kanske för att retas, kanske för att han verkligen tror att jag har fixat paket....
Förresten har han ju redan ftt en massa små paket med stark, stark medicin, till och med Ventoline fick vi köpa då han blev lite tät under promenaden hem från stranden igår, men här finns allt, så lite lätt astmakänning var inte alls svårt att bota :)
Det där med paket är ju inte min starka sida, men jag har bokat en tempeltur idag, det är faktiskt turligt att besöka ett buddistiskt tempel på sin födelsedag, det berättade vår gulliga hyresvärd Nut i går kväll.
Hon berättade också att myggorna gilla människor med blodgrupp 0 (Typ jag) att det är viktigt att veta vilken veckodag men är född (Typ Onsdag för min del) Stora O visste inte det, men vi kollade upp det i Iphonen, och det var en torsdag.

Förutom solen, havet och maten, är just kontakten med människorna och kulturen det jag gillar bäst här, och tempelturen med Nuts man Pap idag ska bli väldigt spännande. Hoppas dock att han tar oss med till nåt som inte är så exploaterat.

Finns det nåt som är sämre då?
Nja jag sover ju inte så länge... Ni vet jag sover ju som en stock när jag väl sover, men vaknar jag är det hopplöst att somna om, det är iofs ingen skillnad mot hemma, och att vakna runt halv fem hör ju till vanligheterna för min del, tur det finns kaffe.
Inatt var det också ett rejält gräl i grannlägenheten och det är tunna väggar här... Ett tag trodde jag fan de var på väg in till oss, men det blev tyst till slut, och sen efter det har inte jag sovit nåt, tur för er, annars hade ni ju inte fått den här betraktelsen innan ni gått och lagt er :)

Nej jag har faktiskt inget att klaga på, bortsett från elsäkerheten då, vi fick i alla fall möjlighet att gå in i en av de tomma lägenheterna bredvid för att duscha, tills de bytt kabeln till värmaren som de ska göra idag.


Och ja, det börjar bli lite lätt färg på den bleka tanten, och  glaset är det en helt alkoholfri Jordgubbsshake, hur god som helst! Och ja, vi smörjer oss, med Spf 50 och 30, sitter mest i skuggan, och badar en massa.
Dock lyckades ju Stora O med konststycket att bränna sig i pannan första dagen, så han har redan börjat ömsa skinn.


Nåja, det är snart bortskrubbat och ny färg kommer.

Och du, Stora O, Grattis på födelsedagen! Jag älskar dig!

Ja ni, Tänk att en får hat så här gött!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar