Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

fredag 21 december 2018

Det där med elektriciteten...

Här finns ingen skiftelektriker att ringa efter...
Trots att vi hade behövt en, varje dag faktiskt, eller en, kanske ett helt elanläggningskontor faktiskt, för elen i Thailand och specifikt vår lägenhet, är kanske inte det allra smartaste vi varit med om....

Första dagen efter att vi befunnit oss på div flygplan och flygplatser, med eller utan stödstrumpor, långärmat och gympaskor, svettiga och dana, så kom vi fram till vår tvårumslägenhet. Det första man vill är att få borsta tänderna, som inte varit i närheten av Colgate på ett dygn, sen vill man duscha...

Badrummet är stort och helkaklat, ett handfat, en toalett och ett stort duschutrymme, med ett fast stort duschmunstycke högt upp, ja faktiskt så högt att hela Stora O får plats raklång under, och ett slangförsett munstycke, mer lagom till mig och andra små människor. Slangarna kommer ur väggen, via en lite elektrisk låda, som enligt Stora o är värmaren till vattnet.


På andra sidan väggen sitter elcentralen, en modern med automatsäkringar.

Nåja, framme i alla fall, och duschen ska användas, första får jag leta som en galning efter var man sätter på vattnet, och hur man får det att bara komma ur det nedre munstycket, lyckas faktiskt få till det, men himmel så kallt! Nåja jag blaskar av mig det värsta och huttrande tar jag mig an den mjuka mjuka handduken, ingen rivande vass svensk frotté här inte, mjuk som om den vore ny, ni vet en sån där handduk som bara halkar runt på kroppen. Nu blev jag ju inte så blöt som ni förstår, lite i ansiktet, under armarna och rumpan typ.....
Stilla tänker jag, tur det finns ett hav bara några meter bort, för det här klarar jag inte i tre veckor...
Gör i alla fall klart för Stora O att varmvatten finns inte, eller jag kan i alla fall inte få igång det, för den där lilla lådan på väggen, som iofs kunde ha varit en myntautomat, ni vet en sån där som brukar finns på campingplatser, stoppa i en femma och du får två minuter vatten. Den vågade jag inte använda, någonstans i mitt huvud fanns den där tanken, el i duschutrymmen, Inte bra, INTE BRA!

Stora o, förövrigt son till en elektriker och en fixare, tar liksom saken i egna händer, undersöker den lilla lådan, konstaterar att det måste vara varmvattengrejen och att den inte verkar vara igång. Han hittar elcentralen och trycker igång den säkring som var avstängd, och voila, så fick i alla fall han duscha varmt!

Nu är det dock så, att vad varje gång man ska duscha får man trycka tillbaka den där utlösta säkringen, och igår morse, gick huvudströmbrytaren... Det var verkligen INTE bra.....
Nu fick vi mobilisera, på knackig engelska, gå ner till vår gulliga hyresvärd, förklara att "We have no electricity" Och efter en liten liten stund kommer en man, försedd med något verktyg och slår på huvudströmbrytare igen.
Allt fixat, nåja inte allt, för det var ju knappast lagat....
När vi snabbt skulle duscha av oss sanden från dagens strandhäng på kvällen, klär jag av mig, tar plats i duschen och ber Stora O sätta på strömmen till värmaren, så smäller alltihop!
Kabong!
Och det blir svart i hela lägenheten igen...

Återigen en snabb kall dusch, ner till baren för att be om hjälp igen, och vänta.
Mannen åter, och konstaterar nu att kabeln till värmaren måste bytas och att de ska göra det i morgon.
Så nu får jag ta min tredje kalldusch, vänta på att få kabeln utbytt och inte röra något som kan vara strömförande i badrummet, det där sista är min egen tolkning av det hela, det är troligtvis ingen fara, men man vet ju aldrig, tror knappast att den installationen blivit godkänd eller ens gjord ur ett elsäkerhetsperspektiv i Sverige.
Och inte nog med det, när jag fotade duschen för att ni skulle få se, så föll hela duschdraperistången ner med ett brak!
Nåja, det fixar nog Stora O när han väl vaknat!

Annars har vi det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar