Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

fredag 18 januari 2019

Ibland är gränsen hårfin.... (OBS Ironi)

#metoo, ni vet rörelsen som växte fram där kvinnor/flickor vågade träda fram och berätta om sexuella övergrepp av alla de slag, växte lavinartat under förra året. Flera av våra folkkära och välkända för alla klev fram och gav sitt stöd, diskussionen om sexuella övergrepp och trakasserier blev på allas läppar. Glädjande nog ökade också anmälningsbenägenheten, många som inte vågat anmäla, gjorde plötsligt det, med hjälp av det stöd som rörelsen ändå gav dem.
Det gav mod!

Parallellt med detta växte antalet nyanlända och ensamkommande....

Nu är det både feminister och rasister som delar inlägg på facebook om sexuella övergrepp, dess ökning och hur man i Sverige hanterar detta...

Frågan är vem som är rasist och vem som är feminist?
Eller har alla rasiser plötsligt även blivit feminister.....

Ibland är gränsen hårfin....


1 kommentar:

  1. Eller hur? Totally agree! Lustigt hur det också brukar vara ungefär samma människor som ondgör sig över just feminister....mohahahaha! Mycket bra inlägg! Det här är bra sammanfattande texter tycker jag: https://motargument.se/2018/06/02/myt-valdtaktslandet-sverige/ och https://kit.se/2017/03/08/79556/anmalningarna-om-sexbrott-okar-men-motsatsen-vore-kanske-varre/ Sen är det lustigt att ta politiska poäng och beskylla regeringen eftersom sossarna varit med och drivit igenom samtyckeslagstiftning och även jobbar med andra insatser: https://www.socialdemokraterna.se/aktuellt/2018/okad-rattssakerhet-och-trygghet-for-kvinnor-som-utsatts-for-sexualbrott/ https://www.socialdemokraterna.se/var-politik/a-till-o/lag-och-ordning/.

    SvaraRadera