Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

lördag 5 januari 2019

Den där stormen.....

Det är tidig lördag morgon, dagen innan vi ska fara hem, och det regnar lite ute. Ja lite, fast lite snett för det blåser lite också, tror den där stormen vi skulle få över oss, tog en liten annan väg, och vi hamnade i utkanten under natten...
Jag har inte varit ute mer än på balkongen än, så jag vet inte om det är mycket vatten, typ översvämning eller så, men bilarna kör som vanligt utanför och dagen är på gång att starta här i Khao Lak. Tror dock inte att solen klarar att bryta igenom, det tunga grå, som ändå finns på himlen.

Vi väntade ju hela dagen i går på att den skulle komma in, läste allt på nätet följde väderleksrapporterna, och uppdaterade Windy.com appen flera gånger., svarade på ett antal kommentarer på facebook om hur det går och att vi ska vara rädda om varandra.

Det var visserligen lite mulet och ett lätt duggregn redan i går morse, men inte hindrade det oss från att knalla i väg med våra ryggsäckar mot havet, ock var vi väl lite tveksamma till att lägga oss i badkläder i varsin solsäng i det mulna vädret....



Vi satt en stund tillsammans i en gunga nere vid havet och funderade, till slut kastade vi mynt om hur vi skulle göra:
Hus - Så går vi runt byn och tillbaka till lägenheten.
Gubbe - Så går vi mot vår strand och tar eventuella stormar som ett äventyr.
De blev Gubbe! Gubben är nog egentligen deras kung...

Sagt och gjort vi hängde på oss våra ryggsäckar och började knalla iväg, mitt på stranden mötte vi våra nyfunna vänner, Jalle & Lisa, och vi beslöt att gå till en lite strandrestaurang och ta en kaffe, hur mysigt som helst, prata lite, lösa lite världsproblem, titta på foton av barnen och Gula villan samt dricka supergott kaffe, där mjölken plötsligt gjorde kaffet så där härligt ljusbrunt som jag vill ha det, så jag var tvungen att fråga servitrisen vad det var för mjölk de använde, på knagglig engelska försökte hon förklara, men gick till slut och hämtade en burk som jag fick titta på och läsa.


Nu hittade jag ju äntligen en mjölk som var mer lik grädde i konsistensen, visserligen en konserv, men klart mycket bättre än den lättmjölksvariant jag köpt på flaska i snabbköpet....
Jag fick köpa burken av henne, så nu, i skrivande stund dricker jag kaffe som är gott, för första gången på 3 veckor.

Efter den trevliga fikastunden, gick vi vidare mot Lanna, det var liksom ändå dags för lunch, den åt vi i godan ro, himlen mulen, men fortfarande inget regn och ingen blåst, dock väldigt lite folk på den stranden och alla solstolar gapade tomma, vi pratade med Pa om hon kunde hjälpa oss få en taxi om det skulle bli för illa med regnet och beslöt oss för att stanna kvar där.


I varsin solstol, med kläderna på, skyddade mot duggregnet under varsitt parasoll, vilade vi efter maten, läste lite, tog en juice, kikade på de små söta eremitkräftorna som går omkring på stranden, med sina runda snäckskal som små skyddshjälmar.


Hur söta som helst :)

Det blev inget regn, vi kunde gå hem utan att behöva taxi, och vi vilade lite innan vi möte upp Jalle  Lisa igen, för en gemensam middag.
När vi gick mot restaurangen hade det börja regna men vi klarade oss bra utan paraply... Vi borde kanske ha haft ett när vi gick tillbaka efter två timmar, då regnade det....
Vi tog en drink, och då började det regna ännu mer, och blåsa....


När man tror att det är som värst kan det alltid bli värre, men faktum är att jag tror inte det blev värre än så här under hela natten... Jag har hört vindbyarna, det har skallrat lite i fönstren och till och från har regnet dånat ner, men det i huvudsak varit ganska lugnt, ingen fara på taket liksom.
Däremot har jag haft en grym huvudvärk, och det kanske har med vädret att göra, vad vet jag.... Alternativt att det blivit lite för stort alkoholintag de senaste tre veckorna.... Och för tant som inte vanligtvis dricker alls många droppar behövs det inte så mycket :)


Tänk att man får ha det så här gött!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar