Om mig

Mitt foto
Här bloggar Pillargontanten, om fingrar som skulle vara gröna, hundar som inte lyder, ledarskap och medmänsklighet! Välkommen!

söndag 6 januari 2019

Time to say Goodbye!

En sista dag, en regnig sista dag...
Men vad gör det när man hittat en n vän, som man kan ha en SPA-dag tillsammans med :)
Vi placerade gubbarna i en bar, tog plånböckerna med oss och gick till Lovely Massage, bokade varsin tjej, och fick 1 timmes Thaimassage, Pedikyr och Manikyr.


Jag åker alltså hem mot Sverige med grönt på fötterna och händerna :)
Och ja, jag vet att färgen brun är ganska ljus, men sån hud har jag, och den är i alla fall inte blåvit längre :) SPF 50-30 har tillämpats alla dagar utom idag då regnet och den mulna himlen inte släppt igenom nåt solljus. Nu däremot när klockan är 06, på morgonen, ser jag massor av stjärnor på himlen, så idag blir det med all säkerhet en fin dag, men idag ska vi packa!

Ja, packa!
Vi får väl se om vi får ner alla de grejer vi köpt, krämer, kläder, skor, presenter, kryddor, Whisky och cigaretter... Ah, vi kan alltid lämna kvar de där extra strandhanddukarna (IKEA:s billiga) som vi släpade med hit, och alla toalettartiklar som inte är slut eller oumbärliga, typ tandkräm, schampo, solcreme, tops och pads....
Nu flyger ju vi reguljärt, dvs inte charter, så vi får ha 30 kg bagage, tänk vilken tur :)

Efter Spadagen, käkade vi Lunch hos Pap och Nut, sen bestämde vi att ta en tur till Khao Lak Centrum, vi valde bort Biang Niang market idag, då vi knappast har plats för en enda pinal till i våra väskor, så där strosade vi runt nån timme, stannade på en bar, tog en öl, nåja inte jag då, jag drack Mangojuice, knallade lite till, in i några av alla de miljoner klädstånd/butiker, som allihop har samma utbud av tunna klänningar, byxor med elefanter på, hattar, kopierade märkes T-shirtar, ja you name it. Jo jag älskar de tunna färgglada byxorna och klänningarna, men hur många kan man ha liksom :)
Hittade dock en lite mer exklusiv butik med handgjorda Thailändska smycken och glasfigurer, där fanns också handsydda klänningar, så det köpte jag en, roligare med det som inte är dussinproducerat i Taiwan eller Kina.

Vi strosade vidare längs huvudgatan, och ser en väg in och upp mot berget, med en skylt Kho Lak Phu View, vi kikade in och upp mot palmer och vegetation, men såg inte speciellt, valde dock att utforska och började gå, svagt uppförslut på en smal grusväg mellan Bambu, bananplantor, Liljor och andra stora växter som man känner igen hemifrån som krukväxter fast i mindre format.
Det gick ännu mera uppför, vägen gick från grusväg till Betong, plötsligt lutar den uppåt, ja brantare än 45 grader, ja lovar att det kändes både i lår och rumpa, det var inte långt, med brant.
Kommer upp och ser en jättemysig restaurang med terrass ut mot havet och Khao Lak, och världens utsikt!

Det går ju aldrig  att ge utsikten och upplevelsen en rättvis bild via mobilkameran.....
Här satt vi några timmar, drack lite, analyserade den svenska regeringskrisen, löste världsproblemen, diskuterade Bruce Springsteen, åt lite nudelsoppa och Vårrullar, tittade på eldflugor, solnedgången och hörde Cikadorna när mörkret föll, hur vackert och mysigt var inte det då?


Jättetrevlig eftermiddag med nya vänner, Jalle & Lisa från Stockholm, mycket skratt, allvar, byta erfarenheter, se på foton, prata resor, ja lära känna helt enkelt, och ibland möter man människor som det liksom bara funkar med, kul!

Klara där uppe, så skulle vi ju tillbaka, och nu var det mörkt...
Samma väg med samma lutning, den här gången nerför, i mörker med små lyktor efter vägkanten, tog vi oss ner, nu kändes det i knäna..... Vi fick tag i en taxi, for tillbaka till "vår by" satte oss i baren och fick i oss ytterligare några drinkar, löste ännu mer världsproblem, tittade på ännu fler kort och rökte givetvis :)

Sen var det dags att säga hejdå, de åker på utflykt i morgon, vi packar och drar innan de kommer tillbaka, så det blev lite kram och vi ses, "kom och hälsa på" ja typ så.
Även det andra paret vi träffat sporadiskt, och som vi faktiskt pratade med redan i fjol, träffade vi och sa hejdå till :)
Och till Pap, honom träffar vi inte heller då han åker med Jalle & Lisa på deras tur.


Hej då, Thailand, vi kommer tillbaka, kanske nästa år, kanske året därpå....
Nu ska vi hem och planera nästa års resa, eller ska vi åka till Australien i februari 2020, då Tilda fyller 30?
Ja vem vet, blodad tand på resande har vi i alla fall, och vi får väl se om det funkar att få ihop skiftgången med resandet :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar